Handlekurv (0)

Luktfjerning

Ozon fjerner lukt

Ozon er svært aktivt og reagerer med organiske luftmolekyler og dreper bakterier ved å ta livet av den proteinlignende strukturen til mikroorganismene. Osmogenene (luktproduserende molekyler) blir oksydert til vann og andre ufarlige gasser.

Hvor lenge skal ozongeneratoren stå på?

En kraftig ozongenerator bruker kortere tid på å fjerne lukt. For profesjonelle brukere som jevnlig bruker ozongenerator kan det derfor lønne seg å kjøpe en større generator for å få jobben fortere ferdig. Om generatoren bør stå på i en halv time eller 5 timer er noe man prøver seg frem med i begynnelsen. Størrelsen på rommet og hvor stort luktproblemet er vil natuligvis variere. Ozon er en frisk og distinkt lukt. Selv om ozon bryter seg selv ned raskt kan noe av denne lukte sitte igjen hvis man ozonerer for lenge, og det tar lengre tid å lufte. Vi anbefaler å ozonere i intervall, det vil si at du ozonerer en økt for deretter å lufte godt. Er ikke lukten helt borte kan du gjenta. Organisk materiale som inneplanter, eller naturen i seg selv hjelper for å bryte ned ozonlukt. Vedvarende ozonlukt normalt ikke et problem. 

Vedvarende luktproblem

Noen arbeidsplasser kan ha et vedvarende luktproblem, for eksempel når kontor og industrilokaler er i samme bygg. I slike tilfeller kan man koble et tidsur til ozongeneratoren slik at denne slår seg på for eksempel fra kl. 00.00 til kl. 03.00 eller tidligere om det ikke utføres kveldsarbeid. Da får ozonet tid til å bryte seg ned før neste morgen. Ventilasjonsanlegg styres normalt slik at det skrur seg av når arbeidsdagen er slutt og skrur seg på en viss tid før arbeidsdagen begynner. Slik skiftes all luften i lokalet ut før arbeidsdagens start. Man må være sikker på at det ikke oppholder seg personer på arbeidsplassen under ozoneringen. Ventilasjonsanlegg bør være av under ozonering.

Store rom og lokaler

Ozon bryter seg selv ned i løpet av relativt kort tid, slik at konsentrasjonen vil være størst i nærheten av apparatet. Det er derfor umulig å ozonere for eksempel et helt hus samtidig uansett hvor stor ozongeneratoren er. I slike tilfeller må generatoren flyttes fra rom til rom. I større, åpne lokaler kreves derfor en kraftig ozongenerator.

Ozonering med slange

Airmaster BLC500 har mulighet for å koble til slange. Da kan man føre slangen inn i en klespose for fjerne røykelukt og andre lukter fra klær. Jaktklær kan behandles på den måten slik at ikke dyr lukter deg så lett. Det er uheldig for ozongeneratoren med fuktig luft. Hvis man har vasket en bil innvendig kan derfor BLC500 plasseres på utsiden av bilen og slangen føres inn gjennom en glipe på et vindu. Slangen gir mange muligheter som for eksempel å ozonere vann.

Airmaster brosjyre: klikk her